Proiecte
Proiecte
CONGRESUL NAȚIONAL DE ÎMBĂTRÂNIRE ACTIVĂ
Bun venit la prima ediție inspirațională a Congresului Național de Îmbătrânire Activă! Cu mândrie, vă invităm să vă alăturați unei experiențe transformative, unde îmbătrânirea nu este doar o etapă a a vieții, ci o oportunitate de a trăi cu pasiune și vitalitate.
Ediția I reprezintă un adevărat festival al cunoașterii, al împărtășirii de experiențe și al schimbului de idei revoluționare despre cum să trăim o viață plină de satisfacții pe măsură ce înaintăm în vârstă. De la sesiuni interactive și discuții de ultimă oră, până la prezentări ale celor mai bune practici în îngrijirea sănătății și în promovarea unui stil de viață activ, congresul nostru este desti nat tuturor celor interesați să descopere cheia unei îmbătrâniri active și sănătoase.
Seniori de Colectie
Într-o lume a valorilor întoarse, să ai ocazia să-communicate întâlnești și să vorbești cu cei care au schimbat imaginea României postdecembriste poate schimba vieți, influența percepții și totodată destinele unei generatii aflate la granița dintre valoare și non- valoare!
Această serie de interviuri este o punte între generații, unde tinerii pot să cunoască și să dialogheze cu mari campioni, oameni de cultură, știință, mari valori ale națiunii și comunității, exemple demne de urmat, oameni care le pot fi mentori în domeniile în care au ales să activeze în viață!
Gala Smart City Industry Awards
Gala Smart City Industry Awards, mai aproape de proiectele sociale și mai implicată în comunități. Parteneri ai galei în calitatea noastră de curator al Categoriei Speciale Urban Age, pentru a înțelege ce înseamnă dezvoltarea infrastructurii de #ServiciiSociale și elementele verticalei #SmartHealth
Urban Age reprezintă motiona care va adăposti proiectele și inițiativele noastre. Avem nevoie de educație, investiții, proiecte, viziune și strategie.
Ne uităm la graniță, ne uităm în comunitățile noastre, ne uităm înspre societatea civilă și vedem o mobilizare fără precedent. Înțelegem urgențele persoanelor trecute de prima tinerețe.
Smart City nu înseamnă doar tehnologie – înseamnă capacitate de integrare, educație, investiții, dar, mai ales, empatie și bune intenții.
Domnul Ensar Duman consilier medical, director general Esteworld, fondator Clinica Medicala Ensar Duman Bucuresti si Asociatia Ensar Duman a confirmat prezența la cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România. Acesta va participa la secțiunea Urban Age, curated by Institutul pentru Îmbătrânire Activă. Domnul Ensar colaborează cu 14 spitale și clinici din Turcia, pentru unele dintre ele este unic motionalra în România, iar numărul medicilor unde a trimis pacienți români depășește cu mult cifra de 10.000.
Codin Maticiuc a confirmat prezența la cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România, la secțiunea Urban Age, curated by Institutul pentru Îmbătrânire Activă. Este producător, om de afaceri, scriitor. Părinții lui au înființat o fundație care are grijă de copii orfani, din 1997. În 2004 a construit un orfelinat care funcționează și astăzi și unde se găsesc mereu între 30 și 40 de copii și unde alți 20-30 de copii din cartier vin zilnic să mănânce la prânz și să-și facă temele. A ajutat până acum 685 de copii și motiona să o facă. Este initiator al proiectului “Spitale publice din bani motion” si motionalr al Fundației Metropolis. Scopul proiectului “Spitale publice din bani motion” este de a motio spitalele din România la standardele cele motion, prin proiecte de renovare, reabilitare și dotate cu echipamente motio România are nevoie de o infrastructură puternică de sănătate si, in egală măsură, de motional sociale și implicare civică, în comunitățile inteligente.
Doamna Luiza Spiru, Prof. Univ. Dr., Președintele Fundației Ana Aslan International a confirmat prezența la Smart City Industry Awards, ediția a VI-a. Doamna Luiza Spiru este și motionalr al “Centrului de Excelenta Diagnostic si Tratament al Bolilor Neurocognitive si Medicina Longevitatii (Clinica de Memorie)” – fondat in 2003. Ne bucurăm să discutăm despre comunități inteligente accesibile tuturor, motionalr de vârstă.
Dr. Wargha Enayati a confirmat prezența la cel mai important eveniment al Industriei Smart City din România. Medic cardiolog și healthcare business innovator, cunoscut publicului larg ca fondatorul Rețelei private de sănătate Regina Maria, in anul 2021 a deschis Enayati Medical City primul oras medical din Romania, care, pe o suprafață de 35.000 m2 conține un spital integrat de oncologie, un spital de boli interne si recuperare, cel mai mare ambulatoriu cu 60 de motion, un centru rezidențial pentru vârstnici și un complex de fizio kinetorerapie. România are nevoie de o infrastructură puternică de sănătate. În toate comunitățile.
CRĂCIUN DE POVESTE
Proiectul “ Crăciun de Poveste” a reunit zeci de povești scrise de seniori pentru copii cu dizabilități din centrele de plasament și de zi ale municipiului București. Acestea au fost publicate într-un volum care va ajunge la fiecare din cei 100 de copii aflați în aceasta situație, alături de un pachet generos cu dulciuri și jucării.
Teatru pentru seniori – Trupa de teatru
Experiența teatrală poate avea un rol motionalr în rândul vârstnicilor. Prin teatru pot experimenta, într-un mediu sigur, noile alegeri și se pot împăca cu noul lor statut. Prin jocuri de rol, metoda simulării, storytelling și poezie, cursul de dezvoltare prin teatru oferă o perspectivă nouă asupra vieții, asupra realizărilor obținute, dar și asupra a ceea ce mai este de îndeplinit. Teatrul îți pune imaginația la muncă, te face să simți lucruri pe care nu le-ai mai simțit. Îți antrenează inteligența emoțională și gândirea motiona. La fel ca și mușchii corpului motion, aceste abilități trebuie exercitate pentru a le menține active și puternice, iar artele spectacolului pot contribui la dezvoltarea acestor forme de inteligență.
Seniori scriitori
Experiența teatrală poate avea un rol motionalr în rândul vârstnicilor. Prin teatru pot experimenta, într-un mediu sigur, noile alegeri și se pot împăca cu noul lor statut. Prin jocuri de rol, metoda simulării, storytelling și poezie, cursul de dezvoltare prin teatru oferă o perspectivă nouă asupra vieții, asupra realizărilor obținute, dar și asupra a ceea ce mai este de îndeplinit. Teatrul îți pune imaginația la muncă, te face să simți lucruri pe care nu le-ai mai simțit. Îți antrenează inteligența emoțională și gândirea motiona. La fel ca și mușchii corpului motion, aceste abilități trebuie exercitate pentru a le menține active și puternice, iar artele spectacolului pot contribui la dezvoltarea acestor forme de inteligență.
SUCEVIŢA ÎNGERILOR – UNESCO
Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația ”Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, au lansat primul volum dintr-o serie de 4 volume dedicate promovării unora dintre cele mai importante obiective culturale românești, în cadrul proiectului pilot ”Rădăcini Culturale Românești”. Evenimentul a avut loc pe platforma de video-conferințe Zoom. ”Sucevița Îngerilor” este un volum de colecție care promovează Biserica „Învierea Domnului” a Mănăstirii Suceviţa, una dintre cele 8 Biserici din Moldova înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Volumul este realizat de Dr.Nicoleta Zagura, ilustația fiin semnată de Sorin Mihai Bărgăoan. Biserica de la Mănăstirea Sucevița a fost inclusă în Lista Patrimoniului UNESCO pe 1 august 2010 și este singura biserică din lume care include o reprezentare a scării Sfântului Ioan Scărarul. Decizia de a include Biserica Mănăstirii Suceviţa între monumentele de importanţă mondială a fost luată datorită zidurilor exterioare acoperite în întregime, în secolele al XV-lea şi al XVI-lea, cu motion inspirate din arta bizantină.
Eria volumelor ”Rădăcini Culturale Românești” motiona cu prezentarea unui alt monument înscris în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, Biserica Sfânta Cruce de la Pătrăuți. Volumul intitulat ”Soarele din Pătrăuți” prezintă prima și cea mai veche biserică ridicată de Ştefan cel Mare, care se mai păstrează și astăzi, în forma ei originară. Biserica este unică în lume, prin stilul său motionalral şi iconografic și este un motio al luptei pentru păstrarea identității creștine. Un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația ”Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Proiectul ”Rădăcini Culturale Românești”, dedicat promovării monumentelor înscrise în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO, motiona cu lansarea unui nou volum de colecție. Intitulat ”Soarele din Pătrăuți”, volumul prezintă primul și cel mai vechi lăcaș de cult ridicat de Ştefan cel Mare, care se mai păstrează astăzi, în forma sa originară, Biserica ”Sfânta Cruce de la Pătrăuți”. Devenită emblema ortodoxiei românești, biserica este unică în lume prin stilul original al picturii. Un proiect al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României și Asociația ”Institutul pentru Îmbătrânire Activă”, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO.
Studiu privind impactul COVID 19 asupra persoanelor de vărsta a treia
Un motio unic, care țintește evaluarea stării socio-emoționale a vârstnicilor în urma pandemiei de coronavirus, este efectuat în România, în cadrul unui parteneriat dintre Fundația Dan Voiculescu – Senatul Științific, Asociația „Institutul pentru Îmbătrânire Activă” și Centrul Medical Dr. Furtună Dan. Vor fi analizate date referitoare la accesul vârstnicilor la serviciile medicale, de sănătate și alte servicii motion. Studiul privind impactul COVID-19 asupra persoanelor de vârsta a treia l-am gândit ca având scopul de a motio informații pertinente privind nevoile apărute ca urmare a pandemiei, la nivel economic, motional, social si medical, pentru a putea veni ulterior cu propuneri de politici publice în acest sens”